Aktiviteter

Sjældne-løb i Fælledparken
Sjældne Diagnoser markerer i år Sjældne-dagen med et stort Sjældne-løb. Løbet afholdes i Fælledparken d. 28. februar 2016, og startskuddet lyder kl. 12. Den 3. km lange rundstrækning er tilrettelagt, så alle kan være med. Og det er tilladt både at gå, løbe og rulle – eller på anden vis tilbagelægge strækningen. Alle er velkomne, så tage gerne både familie og venner med.

Køb billet til Sjældne-løbet her >>

Læs mere om Sjældne-løbet i Fælledparken her >>

Sjældne-march i Aarhus
En gruppe frivillige ildsjæle har valgt at arrangere en Sjældne-march i Aarhus midtby. Det er en tur på ca. 3,5 km med indlagt quiz og efterfølgende uddeling af præmier. Marchen er kørestolsegnet, og der er adgang for alle. Der tilbydes en let forplejning på dagen og medaljer til alle børn, der gennemfører marchen. Hospitalsklovnen Sally følger med på ruten sammen med Rådmand Thomas Medom og Regionsmedlem Anders Kuhnau.

Arrangementet starter kl. 11:30 og startskuddet til selve marchen lyder kl.  12:00 i FO-Aarhus (Frederiksgade 78 C, 8000 Aarhus).

Læs mere om arrangementet på Facebook-eventen her >>

Koncept-pakke – markér Sjældne-dagen i dit eget lokalområde
Sjældne Diagnoser har udviklet en koncept-pakke, der gør det muligt at organisere små arrangementer, hvor end i landet man befinder sig. Koncept-pakken består af det samme visuelle merchandise, som løberne får udleveret ved Sjældne-løbet i Fælledparken, bl.a. huer, badges og plakater.

Læs mere om koncept-pakken her >>

Den officielle Sjældne-dag – d. 29. februar
Den officielle Sjældne-dag er, når den mest sjældne dag af alle forekommer, nemlig d. 29. februar. I den forbindelse afholder Sjældne Diagnoser et arrangement, som skal være med til at skabe synlighed omkring pårørende og patienter med en sjælden sygdom.

På den officielle Sjældne-dag d. 29. februar mødes vi på Nørreport Station i København kl. 10.30 og går i samlet trop til Christiansborg Slotsplads. Kl. 11.30 – 12.00 vil der være en Pop Up-udstilling på Christiansborg Slotsplads, der portrætterer fem borgere med sjældne sygdomme i deres hverdagsrammer. Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt vil være med til at markere dagen og udstillingen. Herefter går turen (i tog) til Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup, hvor fotoudstillingen sættes op.

Tilmelding til arrangementet er ikke nødvendig.

Læs mere om dagen her >>